Şahsiyet Dizisinin Konusu ve Şahsiyet Dizisi Oyuncuları

Abone ol

Şahsiyet Dizisinin Konusu ve Şahsiyet Dizisi Oyuncuları başlığıyla beraberiz. Şahsiyet; Hakan Günday’ın yazıp Onur Saylak’ın yönetmenliğini yaptığı, başrollerde Haluk Bilginer ve Cansu Dere’nin oynadığı, 12 bölüm ve tek sezondan oluşan, milyonlarca kişi tarafından seyredilen, içinde nostaljik ve sanatsal öğeler barındıran etkileyici bir dizidir.

Şahsiyet Dizisi Konusu-Değerlendirmesi:

Ülkemiz gerçeklerine uzak bir konu olmadığı aşikar. Cinayet, iftira, tecavüz, bürokratik sıkıntılar… Dizi gizemli bir başlangıca ve bir sır perdesine sahip. Suçun yüklendiği masum olduğu tahmin edilebilen bir adam (Tayyar) var. Olayı aydınlatmak elbette güç gözükmekte. Esnafından, öğretmenine ağız birliği etmiş ve tehditle çatlak sesleri susturan insanlar mevcut. Neden ağız birliği ettikleri ise sonlara doğru ortaya çıkacak. Asıl suçlular onlar mı? Reyhan isimli kızdan kalan günlük ise olayların sırrına sahip. Yüzü gözüken herkes kızın katili…Kız çocuğu 2 yıl boyunca cinsel istismarına maruz kalır. Bunu unutmayan ama hasta olduğunu öğrenene dek bir şey yapmayan ton ton, sevimli ve agresif tavırlı Agah ise Alzheimer olduktan sonra, nasılsa unutacağım diyerek hesap sormaya başlar. İşlediği seri cinayetlerin kaynağı elbette bu olayın yarım kalmış hesabını sormak. Hesaplaşma etkileyici bir şekilde sunuluyor. Yıllardır bekleyen, yarım kalmış bir hikayenin noktası koyulmak üzere.

Dizinin Oyuncuları Kimlerdir?

Şahsiyet dizisi oyuncuları; Haluk Bilginer-Cansu Dere-Müjde Ar-Metin Akdülger-H. Avni Danyal-...
Şahsiyet dizisi oyuncuları; Haluk BilginerCansu DereMüjde ArMetin AkdülgerH. Avni Danyal-…

Haluk Bilginer: (Agah Beyoğlu) Şahsiyet dizisinin oyuncularından adaleti geçte olsa getiren adam. Alzheimer hastası, seri katil ve emekli bir memur. Hasta olduğunu öğrenince nasılsa unutacağım diyerek…

Cansu Dere: (Nevra)
Olayı aydınlatmak için direnen polis. Aynı zamanda tecavüz mağduru kızın arkadaşı olması sebebiyle en önemli karakterlerden biri olarak karşımıza çıkar. Unutmuş olsa da kendisi de istismar edilen bir kız. Hem de arkadaşına aynı zararı veren Cemil tarafından… Arkadaşı ona bir günlük bırakır. Günlük; bir yardım çığlığı ve doğruları anlatan birinci elden kanıtlar içermektedir. Okuyunca her şey onun için ve Şahsiyet dizisi izleyicileri için aydınlanır.

Müjde Ar: (Nesrin)
İlk etapta duygusuz ve yüzeysel bir kadın olarak algılanabilen ancak toplumun etkisinden korunmak için bazı tercihler yapmak zorunda olan klasik mağdur Anadolu kadını denilebilir.

Metin Akdülger: (Ateş)
Gazeteci ve Nevra’nın sevgilisidir. Olayları haber yapan ve aydınlatma noktasında faydalı bir dj arkadaşımız.

H. Avni Danyal: (Cemil Havran) Gücü elinde bulunduran, suçu örtmeyi sağlayan ve her olayın ardındaki adam. Gerçek bir suçlu.

Dursun Ünsalcı: (Tayyar) Gerçekleri haykıran ve bunun için evi ve ailesi ile yakılan kişi.

Kambura Gerçekte Var mı?

Şahsiyet dizisinin konusu aynı yerde başlayıp, bitiyor. Sürekli dilde ve görüntülerde yer alan Kambura: Bursa’nın Nilüfer ilçesinin Gölyazı kasabasıdır.

Şahsiyet Dizisi En Güçlü Yönü:

Şahsiyet dizisinin konusu: Ülkemizin acınası bir gerçeğini cesurca işliyor.
Şahsiyet dizisinin konusu: Ülkemizin acınası bir gerçeğini cesurca işliyor.

Şahsiyet dizisi senaryosunda ülkemizin acınası bir gerçeğini cesurca işliyor. Dizinin cesurca söylemler var. Masum çocukların ve insanların sistemin ve insanlıktan yoksun tiplerin altında nasıl göz göre ezildiği bağıra bağıra ortaya konuyor. Bazen polis, bazen bir işadamı… Kirli eylemler, hayaller ve aldatmacalar yüksek dozda sunulmuş. Aman kimseler gücenmesin diye bir dert yok!

Ödül!!!

Başrol oyuncusu Haluk BİLGİNER: Uluslararası Emmy En İyi Erkek Oyuncu Ödülü almıştır.

Şahsiyet Dizisi: Adalet Yerini Buldu Mu?

Şahsiyet Dizisinin Konusu ve Şahsiyet Dizisi Oyuncuları: Adalet yerini buldu mu?
Şahsiyet Dizisinin Konusu ve Şahsiyet Dizisi Oyuncuları: Adalet yerini buldu mu?

Adalet yerini buldu mu? Elbette ki senaryoda bazı suçlular hak ettiği ölümü tatmış oldular. Ancak adalet arıyorsanız, malesef yanlış yerdesiniz.
“Hayatını adalete adamak, şahsi bir mesele değil. Bir şahsiyet meselesidir.” Diyerek, anlamlı bitirelim. İyi seyirler dileriz.

Orhan Demir
Orhan Demir
Psikolojik Danışman

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

En popüler