Okullar Ne Zaman Açılacak?
Hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim modeli nasıl gerçekleşir? Okullar ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklamalar! Korona virüs salgınının artmasına bağlı olarak birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Korona virüs vaka sayılarında azalış olmasına bağlı olarak birçok ülke normalleşme sürecine girerek sokağa çıkma yasağı ilanlarını kaldırdı. İlanlar kaldırıldı kaldırılmasına birçok ülkede vaka sayılarında artış görülmesine bağlı olarak ikinci dalga gelecek mi şüphesi herkesi tedirgin ediyor!
Korona virüs vaka sayılarının tekrar artmasıyla birlikte birçok ilde maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu getirildi. Alınan tedbirlerden biri ise okullarda eğitime ara verilmesiydi. Türkiye’de Şubat ayında salgın yüzünden salgına ara verilip EBA sistemi üzerinden eğitime devam edilmişti. Öğrenciler ikinci dönemi EBA sistemi üzerinden tamamladılar. Liselerde sınıf geçme ile ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Öğrencilerin ortalaması her ne olursa olsun bir üst sınıfa geçebilecekler ama başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.

Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı Bilim Kurulu toplantısının ardından 31 Ağustos tarihinde başlayacağı duyurulmuştu. Vaka sayısının istenilen seviye inmemesine bağlı olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Salgının sürecinde 31 Ağustos tarihine kadar herhangi bir değişiklik olmaması durumunda online uzaktan eğitim ve hibrit gibi birtakım yöntemler uygulanma yolunda. Peki hibrit eğitim nedir, nasıl uygulanır?
Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu an için okulların 31 Ağustos tarihinde açılmasının sorun oluşturmayacağını belirtti. Aksi bir durum yaşanması durumunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca farklı eğitim modellerini devreye sokulabileceğini belirtti. Bu eğitim modellerinin online, uzaktan eğitim ve hibrit modelleri olduğu belirtildi. Peki hibrit eğitim modeli nedir? Okullar ne zaman açılacak?

Hibrit Eğitim Nasıl Olur?
Karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitimin online eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi olarak tanımlanmaktadır.
Online : Bu kısım daha çok öğrenmeye yönelik ilk kısımlardır. Bunlar bilgi ve kavrama olarak düşünülebilir. Bilginin kazanılması, tekrara ve bilgiye yönelik egzersizlere bağlı olduğu öğrenmedir.
Yüz yüze : Bu kısım ise öğrenmeye yönelik daha ileri basamakları kapsamaktadır. Sentez, analiz ve değerlendirme öğrenmenin ileri basamakları olarak sayabiliriz. Bu kısım etkileşimler söz konusudur.

Harmanlanmış Öğrenme : Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge online ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla online eğitimle birlikte yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.
Güncel haberler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, sitemizin “Haberler” kısmını inceleyebilir ve Google Haberler‘den bizi takip edebilirsiniz.